Falling star

Mentari Jingga

mentari itu indah


Percaya x dia buat Bibs Bibibs x keruan........ Biar dari jauh Dia tetap beri IMPAK BESAR pada diri n emosi Bibs Bibibs.........



Tuesday, 11 March 2014

Assalammualaikum...Rasanya dah lama tak buka my blog nie....ckit lg lupa my ID.....OMG...

Anyway
....bibs bibibs juz nak coret2 bout my life sepanjang 2013....xda yg menarik tapi setiap detik yg aku lalui cukup bermakna....Kenapa aku cakap hidup aku biasa2 jak coz...DIRIKU bukan org GLAMOURES....rite.....!!!!!

Hidup tak semestinya hari2 dipenuhi gelak ketawa...ada masa hidup perlu ada airmata...biarpun manusia nie dianugerahkan hati dan perasaan yg telus ....yang tak lepas merasai suka duka pahit dan  manis ..... bersabarlah krn rencana Allah SWT itu teratur dan terindah penghujungnya...

Bingung....apa yg difikir sebenarnya....mahu mencoret tapi kata hati belum tiba....Hendak ditunggu entah bila ia berkunjung di fikiran...Ligat memikir otak jadi bingung.....

Sambil2 tunggu idea nak bercoret2 nie,...nak upload pic my BFF....hurm...Semoga ukhwah yg terjalin berkekalan tanpa hasad dengki....selisih faham tue perkara biasa (Adat Berkawan).....sikap kita tak selamanya betul....tak selamanya salah...nama lg manusia kan...

Jom kita roll kejap pic2 my member nie....


 Wit Zainal  Rahim N Abg Jamal...

  With Ekin Me & Mira




















Selamat malam....Idea nak mencoret tak kunjung tiba........

Friday, 23 August 2013

Sana Sini.................................

                                                           with my BFF Mira & As... McD
                                                          Yusri & Ryan ....BFF.....
                                                                 Me & Ryan.....
                                                      makan-makan.............McD
                                                                makan lagi...................
 bertemasya.......With McD


MEMORI tahun lepas....So sweet....ada masa teringin nak ulang balik....tapi bak kata orang...perkara yang paling jauh dengan kita ialah masa lalu....perkara tue makin lama makin jauh dari kita....bunyi agak sedih tapi ini reality hidup kan.....semakin kita melangkau ke hadapan semakin banyak perkara yang kita akan jumpa...Moga persahabatan kita berkekalan ...Amin................... 

Thursday, 13 September 2012

Kes Tersuka dan Tersayang dgn orang tanpa disedari......

Entry kali nie....




















Sekadar melepas beban yang sarat di hati.....

Erm...uitt...xtaw napa hari nie rasa tension di hati melanda mcm ribut taufan jak...nak kata aku sakit hati..aku pun x taw..nak kata aku geram mungkin juga..aku xpasti apa yg aku geram.........aaargggh...Jiwa kacau betul..apa2 pun sememangnya dah lama aku x buka blog nie..terasa buzy memanjang plak...

Entry kali idea mcm nak meluah tapi aku x tau apa sbnrnya yg aku nak focus....


Ermmm...kenapa dan mengapa saat kita tercari2 ketenangan jiwa kita sering diberi keserabutan yang tiada tuju hala...di saat kita memerlukan ketenangan jiwa kita berantakan hanya satu perkara yg remeh...kenapa adakah kita terlalu alpa dan lalai bahawa DIA merupakan penyelamat kita yg terlalu MAHA AGUNGNYA....

Aku ketandusan idea untuk mencari punca sebenarnya...kadang aku rasa aku xperlu dengar sebarang khbr angin yg membolehkan jiwa aku jd ribut taufan camni...aku pun xtaw apa sbnrnya punca org tue jd mcm tue..besarkh kesalahan yg aku buat smpai aku nie x layak untuk ditegur sapa...kalau pun ada kesalahan yg aku lakukan secara x sengaja yang bleh menyinggung perasaan org tue xsalah kalau kita menegur dgn cra yg baik...

rasa hati nie mcm xmau dah tengok muka org tue...tapi aku sndiri xpasti knpa hati aku masih mahu berkawan juga dgn org tue...mungkin perasaan sayang tue dah wujud di hati..cukup menyakitkan hati bila seseorg yg ada di hati kita buat bodoh pd diri kita.....ARGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!.........apa2 pun kesabaran aku masih berada di tahap paras yg baik...aku akan bersabar selagi aku mampu..



hidup adalah belajar,,aq belajar diam drpd bnyk bicara..aq belajar sabar dr sebuah kemarahan,aq belajar mengalah dr suatu keegoan, aq belajar menangis dr kebahagiaan, aq belajar tegar dr sebuah kehilangan...



Friday, 3 February 2012

Diamku terselit rasa sendu.....

Seandainya takdir masih mahu menguji hati....aku akan cekalkan hati......................................
hari ini hampir sebulan "dia"  tak datang untuk menyapa aku ....kenapa dan mengapa???
punca dan jawapannya dari aku juga....(*_%).....

Diam aku bukan bermakna benci...........
tidak  juga bererti mahu kau pergi...
andai saja kau tahu apa yang aku fikir dan rasa....
mungkin saja kau mula menjauh...

Diamku terselit rasa sendu....
Berhakkah aku untuk rasa cemburu bila kau bersama orang lain...sedangkan tiada satu patah bicara pun kau ucap tentang apa yang kau rasa...
kadang2 aku keliru...bukan sekali dua aku tertangkap pandangan curi kau terhadap aku....banyak kali tapi bila berdepan dengan kau aku malas mahu mempersoalkan...tmbul fikiran lain
"argh...perasaan aku jak ...mustahil dia tengok aku"...
semakin aku diam....rasa yang ada di hati aku nie makin bersengketa...apa yang harus aku lakukan... biarkan saja??????  bermakna hati aku makin menjeruk....perlukah aku pendam rasa tue sampai bila2??????...biarkan rasa tue pergi mengikut peredaran waktu...tapi perasaan aku mungkin ibarat padang pasir yang sentiasa tak tenang di serbu oleh angin yang kuat...jadi apa yang perlu aku lakukan secara wajarnya...
 kehadiran dia buat aku jadi tak tenang....bukan aku mahu menafikan apa yang aku rasa sekarang....perasaan suka dan sayang tue dah makin bersulih dan bercambah di hati....hanya aku yang merasa tidak dia....kekadang aku dapat rasakan dia ada rasa yang sama....tapi aku kurang pasti..
Ya...Allah kekeliruan aku semakin jauh mengembara di hati...
berdosakah aku miliki perasaan sayang terhadapnya...
jika dia untuk aku....aku terima dia dengan hati yang penuh kesyukuran...
aku xmahu ibarat bertepuk sebelah tangan xkan pernah berbunyi...
jika mampu aku pendam perasaan nie...aku cuba bertahan...
jika mata hatinya mampu melihat aku...sememangnya dia terbaik untukku....Amin....









Thursday, 19 January 2012

Tahun Baru Bermula Lagi....selamat datang Tahun 2012...

2011 melabuhkan tirai...(ayat basi geng) he3.....erm...Blog aku bertukar nama pena......kenapa dan mengapa???? jawapannya sungguh senang dan mudah
* Kehendak hati yang mengebu2 mahu nama pena yg baru sempena tahun baru...itu tandanya aku mengalu2kan kedatangan tahun 2012 dengan rasa excited...(*_*)...bukan tiada pendirian tetap kan...x salah tukar nama pena...kita perlu ada perubahan...jgn tukar nama kat IC sudah lah...
* Seiring dengan penambahan usia...biar pun penambahan usia aku makin bertambah setahun tapi kita perlu ada perubahan nama geng...and aku kena terima hakikat usia aku xkan berkurang tapi ada kemungkinan besar jangka hayat hidup aku akan berkurang.......erm...(*_~) Hu2...
*Dulu Bibs Bibibs....sekarang Cermin Hati...aku still kekalkan blog nie...Blog zaman2 remaja aku dah delete...hahaha...bila baca balik mengarut...so drpd aku mencarut adalah lebih baik dan secara rasminya aku hapuskan dari pandangan mata2 yg gemar membaca...blog nie hanya org terdekat saja aku benarkan mem"follow" bukan apa....sekali sekala nak juga hidup privacy ckt....bukan glamor geng tapi lumrah kan kalau kita mahu life kita tiada gangguan...erm...Kepada yang memahami...TERIMA KASIH YA.....(*_#)....sayang kalian...

  ~2011 ada sesuatu yang tertinggal ( ambik ayat nie sempena tajuk filem seram yg tengah hangat di pawagam....................Refresh Back....Jawabnya ADA??????????............APA????????????????)

 *Apa yg tertinggal 2011 biarlah berlalu...usah berpaling tapi perlu direnungi kesilapan...
Dan syukur ke hadrat_Nya...Dia masih memberi kesihatan yang baik pada Ibubapa2 aku..dan orang2 yang aku sayangi still masih bersamaku....Amin.....

*Kengkawan....erm...rasa gembira dan tumpang bersukacita bila ada teman2 yg sudah pun sampai ke penghujung jambatan....semoga masjid yang di bina berkekalan....amin2....biar jarang bertemu...namun kalian tetap di ingatan....apa pun yang kalian kejarkan dan impikan semoga tercapai...

* pada C.I.N.T.A lama....bubye...aku xkan berpaling sudah...TQ kerana sudi hadir dlm hidup aku...aku akan ingat and still remember dan xkan forget and forgot pesanan kau wahai "abg Ustaz" gelaran dia...
"Bibs....jgn terima lelaki semberangan dlm hidup ko...lelaki yang sayang ko seikhlas2nya adalah lelaki yg xkan sentuh kau sebelum tiba masanya..." hahaha...yepp..TQ so much...biarpun ko xpernah genggam hati aku sekuat2nya...tapi ko still ingatkan aku satu perkara yg terlalu penting dan berharga untuk aku....erm...sorry...kau mmg lelaki baik bg aku...still bermukimnya rasa rindu...tapi biarlah rasa itu pergi....

*Ada sesuatu yg tertinggal.....untuk aku....moga apa yg aku impikan tercapai dengan iringan usaha dan doa dr keluarga.....semoga yg terbaik untuk aku...and Mr No 1 aku minta maaf kalo hati kau "kurang sihat" 10/100  berpunca dr aku...xda niat untuk menyakiti hati sesiapa...hope kau happy sentiasa...terlau rindu pada senyuman tue...erm..biarlah aku berdiam merenungi kesalahan....apa2 doaku agar org disekeliling aku sentiasa tersenyum biarpun cabaran hidup itu datang silih berganti....(*_*)
















Thursday, 24 November 2011

Penghujungnya Tetap terlepas....

Bila Hati mula Letih

Kata Orang Bila kita terlalu letih mengejar sesuatu tapi penghujungnya tetap terlepas....berhentilah untuk mengejar.....Sampai satu saat yang mengejar pasti lelah dan berhenti...



Sunday, 13 November 2011

Apa yg terjadi?????

Tak Terkata-kata........


Tenangkah jiwa nie lepas dia dtg p jumpa aku td....???????
apa yg pasti hati makin berkocak...tersalah tafsir kah aku pada perasaan dia...maybe dia anggap aku sebagai kwn jer aku jer yg lebih2...tp dr cara dia bercakap adui..................bikin jantung jatuh....apa2pun aku x mau mengharap sgt....aku perlu bersedia lebih awl mungkin itu yg terbaik...apa2pun aku mmg dah pastikan perasaan aku kat dia...confirm aku mmg suka dia n mula syg dia....kesederhanaan dan  senyuman dia buat aku xleh tenteram...
apa2pun story kmi td biarlah jd kenangan........(*_*)
macam mimpi plak dia dtg p tempat aku tanpa di duga...apa2 pun aku xpernah mengharap lbh dr apa yg  aku mahu...lg pun hri tue aku ada terbaca kat fb dia *1 day wif my gurlpren*.....sedihkan tp.....aku kan syg kat dia....kalo btl aku harap dia happy ngan orang yg bleh beri dia kebahagian....sayang mcmna pun aku kat dia...aku akan lepaskan jg kalo mmg xda jodoh...Semua yg terjadi pasti ada kebaikan yg menanti....
13/Nov/2011 1 detik yg indah buat aku....To JJ hope ko happy....Bb Bibs Bibibs chaiyok2......apa pun berlaku pasti terima dan redha....

Friday, 11 November 2011

H.A.T.I

I have no idea why suddenly today i was called to view my blog and write something in it.. It has been ages I haven't write anything in here..=) Actually I just feel like feeling less...How's that???rasa seperti tidak berperasaan...huhuu...Hurmm....sounds like i'm having a burden...yeaahh...might be..
I got a story to be shared...huhuhu....
kelmarin yg lalu bibs bibibs view Fbook O.R.A.N.G nie....so sad....lose..

Pesan pada DIRI.. Jangan tersalah memberi HATI pd insan yang tak sudi..
Pd insan yang tak mengerti.. Krn,sekali kau memberi,selamanya dia dHATI.. Krna sekali kau dlukai,sampai bila2 tetap kau ingati..Pesan lagi pd diri,
hati2lah dlm memberi HATI sebab ia hanya untuk INSAN yang tahu
menghargai.......
Fav Quotations yg Orang tue post....apa yg pasti lepas aku baca hati Bibs Bibibs LOSER........
Jika menyayangi orang tue adalah satu kesalahan biarlah....Bibs Bibibs doakan dia happy..

                                             DEMIKIANLAH C.I.N.T.A
Jika kita mencintai seseorang
jangan tunggu esok hari untuk mengatakannya
kerana esok hari itu mungkin takkan pernah ada…
Seandainya cinta itu ada, hadirlah dengan kenyataan
jangan berkias dengan kata-kata, tunjukkan dengan perbuatan dan luahkan dengan ucapan..
Kerana…
Cinta itu satu seksaan jika tiada kepastian, jiwa pasti gelisah dalam meniti sebuah kepastian
gelisah memikirkan sama ada cinta yang dihulur berbalas atau hanya bertepuk sebelah tangan
apa jua keputusan yang bakal diterima
tabahlah selalu kerana tidak semua impian dan kehendak kita menjadi milik kita…
Ingatlah…
Jika ia sebuah cinta maka ia tidak hadir dengan permintaan
namun ia hadir kerana ketentuan-Nya
jika ia sebuah cinta maka ia tidak hadir dengan kemewahan dan kebendaan
namun ia hadir kerana pengorbanan dan kesetiaan
Cinta itu adalah sebuah janji
cinta adalah sebuah cenderahati
sekali diberi tidak akan di lupakan
jangan biarkan ia hilang..
Dan..
Janganlah pernah membicarakan perasaan yang tidak pernah ada..
jangan pernah menyentuh hidup seseorang kalau hal itu akan menghancurkan hatinya.
jangan pernah menatap matanya kalau semua yang kau lakukan hanya
berbohong…
Cinta itu tidak pernah meminta kerana ianya selalu memberi
kadang-kadang kita dengan angkuhnya mengatakan yang kita tidak akan jatuh cinta
sedangkan pada hakikatnya hati kita telah dicuri
kita tidak menyedari tatkala ia berada di sisi
tetapi setelah ia terbang jauh barulah hati akan terasa gelora cinta yang membara…
Cinta itu tak akan datang kalau tak dicari
cinta juga tak akan dapat kalau tiada siapa yang memberi
tapi mencari biarlah pada yang sudi
bukan meminta pada yang simpati…
Awal dari cinta adalah membiarkan orang yang kita cintai menjadi dirinya sendiri
dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kita inginkan
jika tidak, kita hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kita temukan di dalam dia…
Kerana cinta yang terbaik adalah cinta yang tidak bersyarat..
kita mencintai dan di cintai lengkap dengan kekurangan dan kelemahan tertentu.
cinta yang sejati ialah cinta yang tidak bertambah kerana kebaikan dan
tidak pula berkurang kerana kesalahan.
Jika kita menyayangi seseorang lepaskanlah dia
dan jika dia kembali dia adalah milik kita
jika tidak, dia bukan lah milik kita sejak dari mula lagi…
Sememangnya yang paling menyedihkan dalam hidup adalah bertemu dengan seseorang dan jatuh cinta,
dan ianya untuk menemukan bahawa dia bukan untuk kita dan kita sudah menghabiskan banyak waktu
untuk dia yang tidak pernah menghargainya.
Namun,
jangan kerana cinta kita gugur.
jangan kerana cinta, prinsip akan menjadi larut cair.
cinta tak semestinya akan berakhir dengan perkahwinan dan
perkahwinan juga tidak semestinya akan menoktahkan titik kepada percintaan..
Bahkan jika dizinkan oleh takdir-Nya, cinta itu akan terus bersambung ke alam akhirat
Suami yang soleh dan isteri yang solehah akan bercinta lagi
di syurgawi Ilahi-tempat pertama melahirkan cinta
kesetiaanlah yang mengikat cinta.
kecurangan akan meranapkan cinta.
Sebuah perkahwinan akan menjadi indah jika cinta terus di kekalkan.
Cinta pertama adalah kenangan,
cinta kedua itu menjadi pengajaran,
dan cinta yang seterusnya adalah satu keperluan
kerana hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa asam dan garam
lantaran itu bajailah cinta yang di anugerahkan itu sebaik-baiknya
agar ia terus mekar dan wangi sepanjang musim.
Cinta perempuan itu diibaratkan seperti layang-layang, bila dikejar ia lari, bila ditunggu ia menanti
Manakala cinta lelaki pula adalah seperti cermin, walaupun ia tidak berbohong, namun sukar untuk dipercayai
Seandainya kita diciptakan untuk menjadi satu, pasti suatu ketika kita akan bertemu
Seandainya kita diciptakan untuk tidak bersatu, walau dekat selalu kau takkan jadi milikku…
Andainya dikau jodohku yang tertulis di luh mahfuz..
Allah pasti akan mencampakkan rasa kasih sayang dalam hatiku,
jua hatimu…
Cinta itu selalu berbicara dengan bahasanya
bahasa yang kadang begitu sulit untuk diterjemahkan manusia dan begitu sulit untuk difahami….
Demikianlah…
Dari cinta-Nya kita berasal
Dan atas nama cinta, Dia menciptakan kita
Kerana cinta, kita datang dari-Nya
Dan demi cinta juga kita kembali kepada-Nya…

Wednesday, 31 August 2011

Bibs Bibibs X Keruan.............

Hati Jadi Kacau Bilau........

Perasaaan susah nak digambarkan dengan kata2 mahupun tulisan. Tetapi jika seseorang itu mengerti apa yang cuba kita sampaikan tu padanya, alangkah bahagianya rasa. Kadang-kadang bila kita meminati seseorang tu, kita tak mampu nak bagitau dia hal yang sebenar. Mungkin sebab malu, kurang keyakinan diri ataupun mungkin tak nak mengeruhkan pertalian..... minat seobses mcmna pun ngan org tue....kita tetap pendam...mungkin bg sesetengah org meminati seseorang secara diam2 lbh indah dan terbaik....





Tetapi kita perlu sedar, kalau kita sukakan seseorang (antara lelaki dan perempuan), jangan beritahu si dia. Nanti Allah akan kurangkan rasa cinta padanya. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita.......

Thursday, 25 August 2011

Bibs bibibs kembali...................................

Kalo Bibs Bibibs sudah BOSAN VS BORING apa akan jadi ??????












Tuesday, 16 August 2011

 Siapa Mereka Dalam Hidup BIbs Bibibs..........???????????


 Siapa mereka...x perlu Bibs Bibibs kenalkan.....mereka adalah "TULANG BELAKANG" Bibs Bibibs selama nie..........Ini lah Family Bibs Bibibs........Luv U